Пикадили се включи в национална кампания по кръводаряване
Автор: Екип Varna24.bg 10:41 / 16.07.2008Коментари ()705
Веригата супермаркети Пикадили се включи към националната кампания за безвъзмездно и доброволно кръводаряване, която ще продължи до 22 юли 2008 г. Служители на Пикадили в град Варна от днес до края на инициативата ще дарят кръв, като по този начин ще помогнат на нуждаещите се. Кръводаряването се осъществява в Районен Център по Трансфузионна Хематология (бул. „Цар Освободител" 100, Варна).

Кръводаряването не вреди. Нещо повече - то е полезно, тъй като стимулира процеса на кръвотворене в организма и увеличава защитните му сили. Пълното възстановяване на дарената кръв е в рамките на едно денонощие. Това е един от най-безвредните и лесни начини да спасиш човешки живот.

Пикадили стана част от кампанията, като пое своя собствена инициатива, решавайки финансово да стимулира и възнагради всеки свой служител, дарил кръв. Очаква се близо 50 души от служителите на веригата супермаркети да се включат в кампанията.

Всеки ден 600 души в България се нуждаят от кръв и половината от тях са деца! За съжаление, у нас броят на доброволните кръводарители е крайно недостатъчен и страната изпитва непрестанен и сериозен недостиг на кръв. Много страни, включително и България, са зависими от даренията на роднини и близки.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Pikadili-se-vklyuchi-v-nacionalna-kampaniya-po-kruvodaryavane-51230
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.