Над 80% предпочетоха теста по икономика
Автор: Екип Varna24.bg 09:38 / 18.07.2008Коментари ()757
© Varna24.bg
Днес в ИУ - Варна се провежда изпитът по Икономика. Желание за участие са заявили 508 души, от които 80,1% предпочетоха тестовата изпитна форма, а 19,9% избраха да разработват една от двете изтеглени теми.

Кандидатите, явили се на тема, имаха възможност да избират между - "Стопански цикли и кризи" и "Приходи и разходи на фирмата". Първата от двете теми изтегли Радостина Георгиева Георгиева, а втората - Десислава Колева Колева.

11% от всички кандидати, участващи в надпреварата с оценката от държавния зрелостен изпит, са предпочели матурата по География и Икономика, чийто среден успех е 5,19.
Броят на желаещите да използват като вход за ИУ - Варна оценката по Икономика нараства, като включим и кандидат-студентите, положили предварителен изпит по този предмет. Техният брой е 552.

И в тази кандидатстудентска кампания най-голям интерес има към специалностите: "Счетоводство и контрол", "Финанси", "Маркетинг", "Международни икономически отношения", "Туризъм", "Стопанско управление", "Икономика на недвижимата собственост".



https://www.varna24.bg/novini/varna/Nad-80-predpochetoha-testa-po-ikonomika-51538
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.