Варна ще е домакин на Международния фестивал на червенокръстките и здравни филми
Автор: Екип Varna24.bg 14:45 / 14.10.2014Коментари ()1065
©
Бивши и настоящи студенти от
МУ "Проф.д-р Параскев Стоянов":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
От 3 до 7 ноември Варна ще бъде домакин на XV-ия Международен фестивал на червенокръстките и здравни филми. В лицето на организаторите и инициаторите на събитието Медицински университет - Варна и Българския червен кръст, ще бъде възстановен един от най-престижните филмови фестивали, провеждани в морската ни столица преди повече от две десетилетия.

В рамките на 5-те дни на фестивала в Пленарна зала на Община Варна, в МУ-Варан, в Университетската болница "Св. Марина" и в СОК "Камчия" посетителите ще могат да гледат в следобедните часове напълно безплатно филми от държави от цяла Европа - документални, свързани с червенокръстката дейност, на медицинска и хуманна тематика. В селекцията ще бъдат включени и заглавия от София филм фест.

Официалните церемонии по откриване и закриване на фестивала ще се състоят съответно на 3 и 7 ноември в СОК "Камчия".

Организаторите осигуряват и безплатен транспорт до СОК "Камчия". Автобусите от Варна към СОК "Камчия" и обратно ще тръгват на всеки кръгъл час от ул. Антим I. Талони за безплатно пътуване ще могат да се получават ежедневно от сградата на БЧК на ул. "Братя Шкорпил" 3.



https://www.varna24.bg/novini/interesno/Varna-shte-e-domakin-na-Mezhdunarodniya-festival-na-chervenokrustkite-i-zdravni-filmi-519318
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.