С 200 хил. лв. разкрасяват парка в “Аспарухово”
Автор: Екип Varna24.bg 10:19 / 28.07.2008Коментари ()680
Облагородяването на част от парка в квартал "Аспарухово" струва 200 хиляди лева. Това съобщи зам.-кметът на района Валентина Велчева. Парите са отпуснати от общинския бюджет.

Новата атрактивна зона е раположена върху терен от 15 декара, като 12 от тях са тревни площи с многофункционално предназначение. На останалите три декара се изгражда паркинг и пешеходна алея. В проекта е включено и поставянето на осветление.

"Тревните смески, внесени от Германия и Словения, са засети. Тревата вече е поникнала и е поставена автоматизирана оросителната система", уточни Велчева. Тя допълни, че поддръжката на зелените терени ще се извършва от фирмата - изпълнител на поръчката.

"Пешеходната алеята е успоредна на канала море-езеро от Аспаруховия вал до комплекс "Фанагория", а процесът по поставянето на настилката е почти завършен. Паркингът пък ще бъде за 10 коли", обясни зам.-кметът на района. Велчева допълни, че вече са поставени и стълбовете за осветление. "Освен стандартно осветление ще има и ефектно", каза още тя.

Източник: в. "Позвънете новини"



https://www.varna24.bg/novini/varna/S-200-hil-lv-razkrasyavat-parka-v-Asparuhovo-52841
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.