Четири офис сгради и хотел изграждат до летище Варна
Автор: Екип Varna24.bg 09:27 / 29.07.2008Коментари ()1040
© Строителство градът
Новостроящата се oфис сграда 1 е част от предвидения за изграждане бизнес център "Европа". Той е разположен на входа на летище Варна. Инвеститор на проекта е "Комакс" ООД, а проект мениджър е "Варна Билд К." ООД.

Бизнес център "Европа" ще е разположен върху парцел с площ 10 326 кв.м и ще включва: четири офис сгради, хотел със 120 - 150 легла, луксозен ресторант, закрит басейн, три скай бара, две заведения за бързо хранене, книжарница в стил Office Еxpress, аптека, хранителен магазин, детска градина, козметичен център, автомивка, както и места за паркиране за собственици и клиенти. Бизнес център "Европа" ще се изгражда поетапно.

Първият етап визира строителството на офис сграда 1, която е ситуирана в парцел с площ 3326 кв.м, който граничи с пътя до летището. Проектът е разработен от екип с главен проектант арх. Кристиян Саралиев. Изпълнител на обекта е "Варна Билд К.".

Сградата със застроена площ 450 кв.м е от административен тип. Състои се от седем надземни офис етажа и един подземен, свързани с два асансьора - един панорамен за клиенти и втори за служителите. Общата разгъната застроена площ е 3455 кв.м.

В партерния етаж е разположен информационен център с постоянно присъствие на рецепционист, банков офис и три магазина. На последния панорамен етаж са ситуирани четири офиса и скай бар с красива гледка към аеропорта и Варна.
На подземния етаж (сутерен) се намират охраняем паркинг, складови и технически помещения.

Фасадният завършек подчертава функцията на сградата. Част от фасадата е структурно остъклена. Стъклопакетът е с триплексно външно стъкло, вътрешното е К-стъкло, задържащо UV лъчите. Останалите части се изпълняват с HPL и бонд.
Офисите са с квадратури от 32 кв.м до 59.4 кв.м, с възможност за преустройство в по- големи. В сградата има общо 59 офиса, един банков офис, един скай бар и три магазина. Всички имоти са предназначени за продажба.
Офисите се предават на собствениците в напълно завършен вид с монтирана климатична инсталация/локална за всички офиси/MITSUBISHI - inverter. Цялата ел. инсталация е с елементи на Schneider с кабелиране за ТV, интернет, пожароизвестителна инсталация, контрол на достъпа, мрежово свързване между компютрите на работните места, телефонизация с пряка връзка към информационния екип в партера и с възможност за пряка връзка с бъдещите обекти в бизнес център "Европа".

Офис сграда 1 ще бъде готова до февруари 2009 г.
Веднага след завършването й ще започне изпълнението на офис сграда 2, която е разположена в същия парцел. Проектът й е в процес на разработка, а приключването на строителството е предвидено за 2010 г.

Бизнес център "Европа" е планирано да бъде завършен изцяло до края на 2012 г.

Източник: в."Строителство градът"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Chetiri-ofis-sgradi-i-hotel-izgrazhdat-do-letishte-Varna-52979
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.