Учат работодателите на безопасни условия на труд
Автор: Екип Varna24.bg 12:03 / 29.07.2008Коментари ()716
© Varna24.bg
Обучение на работодатели за осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд /ЗБУТ/ се провежда в Стопанска камара- Варна. Организатори са Българската стопанска камара и фонд „Условия на труд".

Участниците се запознават с ефекта на превантивните дейности, изграждане на фирмена политика за ЗБУТ, предотвратяване на злополуки, законовите изисквания към работната среда и др. За разширяване на социалното сътрудничество камарата консултира и подпомага своите членове за колективното трудово договаряне, ползването на нови технологии и средства за защита, финансирането на проекти за подобряване на условията на труд от браншова и регионална значимост.

Представители на държавния и частен бизнес от малките и средни предприятия се обучават по оценката на съответствието и професионалния риск, работа на комитетите по условия на труд, службите по трудова медицина и др. От 7 години сме ангажирани в програма за създаване на здравословни условия и обучения на работодатели и експерти, припомниха от Стопанска камара- Варна.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Uchat-rabotodatelite-na-bezopasni-usloviya-na-trud-53033
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.