Мобилни компютърджии обикалят като таксита
Автор: Екип Varna24.bg 09:16 / 30.07.2008Коментари ()693
Заради огромните задръствания варненска фирма пуска мобилни групи с IT специалисти, които ще извършват сервизни услуги в движение, съобщи шефът на компанията „Темпус 2000" Тодор Добрев, чиято е идеята. Майсторите ще работят на принципа на такситата, а диспечер ще следи с GPS действията им. При сигнал за нужда от ремонт на адреса ще бъде изпращан най-близкият екип. Отрядите ще бъдат 2, а впоследствие ще се увеличат двойно.

„И сега има фирми, които извършват ремонт на IT технологии на повикване. Новото е, че мобилните групи ще спестят време за реакция и ще увеличат ефективността" - обясни Добрев.

За да реализира новаторската идея, фирмата е кандидатствала с проект по програма ФАР „Развитие на човешките ресурси и насърчаване на заетостта" към Министерството на социалната политика. Общият бюджет възлиза на 102 895 евро, от които 77 171 евро ще бъдат отпуснати безвъзмездно от ЕС. За целта е предвидено да се наемат 12 безработни младежи до 29 години, които ще преминат курс на обучение в Бюрото по труда.

Източник: в. "Народно дело"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Mobilni-kompyuturdzhii-obikalyat-kato-taksita-53141
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.