Готвят на учениците вредни храни в стара посуда и лоша хигиена
Автор: Екип Varna24.bg 09:36 / 16.02.2015Коментари ()2863
©
Архивна снимка
Вносни храни с много консерванти и оцветители се използват масово при приготвянето на храна за ученици и деца в детските градини. При това повечето от училищните столове работят в стари и захабени помещения, при недобра хигиена. Това показа репортаж на БНТ.

За последните месеци специализираната агенция, която контролира качеството на храните у нас е съставила 24 предписания и 5 акта за нарушения в училищни столове. Сред повечето негативни констатации са използването на стара и захабена посуда както за разсипване на храната, така и при приготвянето й.

За да се подобри състоянието на училищното хранене са предвидени промени в законодателството, чрез които ще се гарантира използването само на произведени у нас храни, както и отстраняването на продукти с консерванти, съобщиха от държавната Агенция за безопасност на храните.



https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Gotvyat-na-uchenicite-vredni-hrani-v-stara-posuda-i-losha-higiena-541420
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.