Обвиненият в убийството на крайбрежната алея остава в ареста
Автор: Екип Varna24.bg 14:00 / 12.08.2008Коментари ()2017
© Impact Press Group
Съдебни полицаи водят към съдебната зала във варненския окръжен съд 30-годишния Стилиян Жеков
Стилиян К. Жеков, обвинен затова, че на 9 август причинил по непредпазливост вследствие на умишлено нанесена тежка телесна повреда смъртта на Константин Щерев, от днес е с постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража", определена от Варненския окръжен съд. 29 годишният варненец е привлечен като обвиняем по дознание на ОДП Варна на 10 август, след като в първите часове на предния ден след няколко удара по главата и тялото, 23 годишният Константин от Стара Загора намери смъртта си на крайбрежната алея до плажна дискотека.

Съдът прецени събраните в първите три дни гласни и други доказателства, които обосновават предположението, че Стилиян е автор на престъплението, довело до нелепата смърт на момчето. Свидетелски показания дадени пред съдия, разпознаване, както и признанията на Стилиян обосновават извода на съда, че към настоящия момент правилна и законосъобразна процесуална мярка за принуда е "задържането под стража". Въпреки чистото съдебно минало на Стилиян Жеков, съдът се съобрази с начина на извършване на престъплението и интензитета на ударите, нанесени върху пострадалия младеж, когото Стилиян нападнал в гръб. Ударите са били повече от един и то в различни части по тялото на Константин. В хода на съдебното заседание днес стана известно, че все още не е готова съдебно -медицинската експертиза, която трябва да изясни точната причина за смъртта на момчето. Въпреки, че Стилиян е дал своя версия за инцидента, следствените действия, които предстоят ще проверят всички твърдения. Предстои събирането на нови гласни доказателства, свързани с разпити на свидетели на трагичния инцидент, както и провеждането на множество експертизи.

Според съда ако е с по-лека мярка за неотклонение Жеков може да се опита да повлияе върху важни свидетели. За престъплението, в което се обвинява Стилиян законът предвижда наказание от 3 до 12 години лишаване от свобода. Всички тези обстоятелства водят съда до извода, че е завишена обществената опасност на обвиняемия и ако е на свобода той може да се укрие, или да извърши друго престъпление.

Определението на ВОС може да бъде обжалвано пред въззивната инстанция на 19 август от 11,00 часа.




Още по темата: общо новини по темата: 4
19.08.2008 »
12.08.2008 »
11.08.2008 »
10.08.2008 »
https://www.varna24.bg/novini/varna/Obvineniyat-v-ubiistvoto-na-kraibrezhnata-aleya-ostava-v-aresta-54986
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.