Днес е празникът Успение на Пресвета Богородица и Денят на Варна
Автор: Екип Varna24.bg 08:05 / 15.08.2008Коментари ()857
© Varna24.bg
Днес е празникът Успение на Пресвета Богородица. Едноименният варненски катедрален храм също празнува, а днес честваме и Деня на Варна. С решение на министерският съвет, днес във Варна е почивен ден.

Празникът ще започне на 15 август от 9.00 с тържествена архиерейска Света Литургия. Тя ще бъде отслужена в катедралния храм "Успение Богородично" от Негово високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит д-р Кирил. След това митрополит Кирил ще отслужи благодарствен молебен за здравето и живота на жителите и гостите на Варна. Предвижда се на площад "Св.Св. Кирил и Методий", в присъствието на кмета, областния управител и други официални лица, тържествено да бъде издигнат флагът на града. На площада ще премине и литийно шествие с чудотворна икона на Света Богородица.

Днес митрополит Кирил ще гостува в град Каварна, където на площада от 17 часа ще извърши водосвет за гражданите и гостите на града. След това митрополит Кирил ще отслужи празнична вечерня в местния храм "Успение на Пресвета Богородица".

Източник: Агенция "Фокус"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Dnes-e-praznikut-Uspenie-na-Presveta-Bogorodica-i-Denyat-na-Varna-55326
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.