Кметът спира парите за чистене между блоковете
Автор: Екип Varna24.bg 12:14 / 18.08.2008Коментари ()839
© Varna24.bg
Намерението си да спре плащането на общински средства за почистване в междублоковите пространства заяви кметът Кирил Йорданов. Видимо афектиран от мръсотията пред жилищни кооперации по протежението на бул. "Сливница", той отсече, че повече пари за чистотата пред домовете на варненци няма да се отпускат. Като мотив той изтъкна, че при всички вложени за почистването усилия и финансови средства само седмица по-късно от балконите започвало поредно изхвърляне на найлонови торби със смет.

Ангажимент на сметопочистващите фирми е поддръжката на чистотата между блоковете, но общината организира и кампанийни почиствания - най-вече през пролетта и есента, обясни пред "Позвънете Новини" шефът на дирекция "Опазване и осигуряване на обществения ред" Стойчо Бакалов. Той призна, че това се прави и с възпитателна цел, но няма особен ефект.

Само до миналата година с бюджетни средства на общината бяха възстановили 25 междублокови пространства във всички квартали. Това струваше на хазната 6,8 млн. лв. За тази година за функция "чистота" общинският бюджет задели 19,7 млн. лв. - почти толкова, колкото за пътната инфраструктура на Варна. От тях за чистотота на обществените територии отиват 6,7 млн. лв.

Източник: в. "Позвънете новини"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Kmetut-spira-parite-za-chistene-mezhdu-blokovete-55691
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.