Уникален фестивал стартира във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 12:05 / 11.09.2015Коментари ()966
©
Бивши и настоящи студенти от
Икономически университет:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Община Варна
ул. "“Осми приморски полк”" N43

0 коментара за Община Варна
Нов фестивал ще зарадва жителите и гостите на морската столица. Първият международен музикален конкурс "Art Stars - Звезди на изкуството", ще се проведе от 18 до 20 септември 2015 г. Негови организатори са Фондация "Звезди на изкуството" и "Инер Уил". 

Регламентът включва три категории в три различни жанра: "Поп и джаз пеене"- в Аулата на Икономическия университет, "Класическо пеене"- в Концертното студио на Радио Варна, и "Народно пеене" - в зала Пленарна на Община Варна.

Интересът към уникалния конкурс, който ще се проведе за първи път във Варна, е много голям - над 150 участници са се записали до момента за трите категории. Най-много са кандидатите в "Поп и джаз пеене"- над 70.

Организаторите предвиждат много награди, които биха привлекли младите таланти, като например: Гран При в I категория - изработване авторска песен и музикален видеоклип, както и едногодишен договор със музикална пъблишинг компания - разпространение на песента в над 100 музикални магазина, като itunes, spotify и googleplay. 

Асоциацията на Българските черноморски общини(АБЧО) предоставят на конкурса две награди- обучителни пътувания в европейски държави по младежки проекти. Предвидени са и много парични и предметни награди.

В рамките на конкурса - от 14 до 18 септември,ще се проведе Майсторски клас по класическо пеене, под ръководството на доц. Иванка Нинова от НМА "Проф. Панчо Владигеров"- София, която е провеждала такива обучителни форми в редица страни на света - Молдова, Южна Корея, Украйна, Канада, Македония.

По време на конкурса ще се проведат четири концерта: тържествено откриване в Аулата на Икономическия университет в петък (18.09.2015 г.); два Гала концерта на лауреатите - един общ за "Поп и джаз" и "Народно пеене" в събота (19.09.) и един за категорията "Класическо пеене" (20.09.). Освен това участниците в Майсторския клас ще изнесат концерт на 18 септември.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Unikalen-festival-startira-vuv-Varna-582241
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.