Екипажът на фрегата "Дръзки" за пети път печели награда за най-добър корабен екипаж
Автор: Екип Varna24.bg 09:42 / 23.12.2015Коментари ()1176
© БНР
Екипажът на фрегата "Дръзки" за пети път бе определен за най-добър в традиционната годишна награда на списание "Клуб Океан". Наградите бяха връчени за 14-а година.

Отличията се определят от щаба на Военноморските сили.
Близо 130 души e екипажът на фрегатата "Дръзки", която през годината е изпълнила 27 задачи и има 7 300 морски мили. Това е българският кораб с най-много пребиваване в Средиземно море, а от тази година за първи път участва на мисии в Атлантика. Екипажът получи спортно имущество за 8 вида спорт. 

Като най-добър офицер на 2015 година бе награден командирът на авиобаза "Чайка" подполковник Спас Спасов. Отличието за старшина бе присъдено на Сотир Иванов, командир на катер.

За втори път представител на специалните части бе определен за най-добър матрос - Валентин Сингиров, старши разузнавач. За най-добър цивилен служител на военноморските сили е отличен главен юрист Антония Стефанова от Бургас.

Като успешна определи годината контраадмирал Митко Петев.

"Военоморската база ще бъде преименувана във Флотилия бойни спомагателни кораби. Това не е само преименуване, а и изпълнено със съдържание, което вече е факт. Изключително радостно е, че бъджета на ВМС е увеличен близо два пъти. Това означава, че ще може да започне корабостроителната програма попридобиването на многофункционален модолен патрулен кораб, което ще даде в следващите 25-30 години едни добри възможности на българските моряци да отстояват независимостта на нашето море", каза за БНР Петев.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Ekipazhut-na-fregata-Druzki-za-peti-put-pecheli-nagrada-za-nai-dobur-koraben-ekipazh-605889
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.