Комисар Тихомир Тотев: 130 произшествия са ликвидирани с наши сили от началото на годината
Автор: Екип Varna24.bg 12:15 / 04.02.2016Коментари ()1244
©
130 възникнали произшествия са ликвидирани със сили и средства на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Варна от началото на годината. 

Това съобщи за "Фокус" директорът на дирекцията комисар Тихомир Тотев. По думите му, най-честата причина за възникването на пожарите е късо съединение или неправилно ползване на отоплителни и нагревателни уреди. Той обясни, че от началото на годината са регистрирани и два пожара, предизвикани от детска игра с огън. 

Комисар Тихомир Тотев коментира, че гражданите трябва да бъдат по-внимателни и да не оставят без наблюдение включени в електрическата мрежа отоплителни уреди. "Наблюдаваме едно явление, което с повишаване на температурите прекъсна, но това е неправомерно изхвърляне на горяща пепел в контейнерите за смет. 

Имаме значително завишаване на пожарите в контейнери за смет. 32 от пожарите тази година са в такива контейнери. Гражданите трябва да бъдат внимателни и да не изхвърлят горяща пепел в контейнерите за смет", посочи комисар Тихомир Тотев.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Komisar-Tihomir-Totev-130-proizshestviya-sa-likvidirani-s-nashi-sili-ot-nachaloto-na-godinata-615896
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.