Откриват "Алея на здравето" в детска градина
Автор: Екип Varna24.bg 10:16 / 17.10.2008Коментари ()657
© Burgas24.bg
В понеделник в двора на ЦДГ №12 "Пинокио", кв. Аспарухово ще бъде открита "Алея на здравето" по проект на Училищното настоятелство на тема "Младите родители и техните деца - ръка за ръка по Алеята на здравето". Партньори по проекта са: Дирекция "Образование" - Община Варна, Район Аспарухово, ПП "Златни пясъци", ТД "Хан Аспарух".

Чрез проекта се ангажират с доброволен труд младите родители да участват в изграждането на Алеята на здравето, където те и децата да спортуват, да придобиват умения и навици за здравословен начин на живот, да опазват природата и се развива семейният екотуризъм. Алеята на здравето включва: въжен мост, висилка, мостче, пънчета и други дървени съоръжения.

Децата вече посетиха Музея на здравето, ПП "Златни пясъци", където заедно със своите родители и водачи от парка преминаха през маршрута "Пътя на сойката".

На 20.10. от 10:30ч. е заключителната част от инициативата - Хепънинг "Мама, татко и аз по Алеята на здравето - заедно ще спортуваме, заедно ще се състезаваме", в който ще участват децата, заедно с техните родители.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Otkrivat-Aleya-na-zdraveto-v-detska-gradina-62967
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.