Майка на дете с увреждане: Дъщеря ми е тормозена в училище
Автор: Екип Varna24.bg 09:03 / 03.05.2016Коментари ()1376
©
Майка на дете с увреждане твърди, че дъщеря й е системно тормозена в училище. Жената е изпратила жалби до четири институции в страната със същите тези твърдения, предаде Нова ТВ.

Снежанка Мустафова е дете с детска церебрална парализа. Макар да е на 17 години, тя не може да говори и да се грижи сама за себе си. Посещава училище за деца с нарушено зрение "Луи Брайл" от осем години насам. Според майка й Анна обаче там има множество нередности, които се изразяват в тормоз над детето й. Случвало да я взима с насинено око, виждала и други деца да се търкалят и лазят по пода.

Чашата прелива с последния случай на лошо отношение - медицинска бележка с послание към майката на Снежанка - Анна. Текстът в нея гласи, ако може да не водят Снежанка на училище, защото е със синузит. Бележката е неофициална, а според Анна, обяснение за написаното нямало.

От ръководството на учебното заведение отричат да има проблем.

"Всичко това е направено с цел да няма проблем с детето", обяснява написването на бележката заместник-директорът Любомир Велков.

За да повярва отново на персонала на училището, майката на Снежанка иска да се монтират камери във всички стаи, а не само по коридорите, както е в момента.



https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Maika-na-dete-s-uvrezhdane-Dushterya-mi-e-tormozena-v-uchilishte-637715
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.