Избраха представители на Област Варна в съвета на Североизтока
Автор: Екип Varna24.bg 16:50 / 29.10.2008Коментари ()541
© Varna24.bg
Заседание на Областния съвет за развитие на Варненска област се проведе днес в Областна администрация - Варна. След гласуване бяха избрани петима представители в Регионалния съвет за развитие на Североизточен район. Най-много гласове получи кметът на община Провадия инж. Георги Янев, следван от Веселин Василев - кмет на община Вълчи дол, Емил Дичев - кмет на община Белослав, Борислав Натов - кмет на община Долни Чифлик и Атанас Кузев - кмет на община Девня. Избрани бяха и петима заместници на представителите в Регионалния съвет, които са представители на съответните общински съвети.

Регионалният съвет за развитие е орган за провеждане на държавната политика за регионално развитие с съответния район. До момента от Областния съвет за развитие имаше двама представители - Областният управител и кмета на община Аксаково. След промените в Закона за регионалното развитие, (чиито правилник за прилагане бе обнародван в Държавен вестник в броя на 12.09.2008 г.), представителите са общо шест - Областният управител и петте кмета избрани след гласуване днес.

Като втора точка от днешното заседание бе актуализиран състава на Постоянната комисия по заетост към Областния съвет за развитие.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Izbraha-predstaviteli-na-Oblast-Varna-v-suveta-na-Severoiztoka-64372
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.