Паралелно дело стопира това срещу кмета на Долни чифлик
Автор: Екип Varna24.bg 10:15 / 04.12.2008Коментари ()542
Наказателното дело срещу бившия кмет на Долни чифлик Стефчо Стоянов, за престъпление по служба, бе отложено във Варненския окръжен съд. Причината е, че по случая, за който Стоянов е застанал на съдебната скамейка, се води и гражданско дело.

Припомняме, че през юли миналата година ВОС оправда Стоянов за това, че е извършил престъпление като длъжностно лице през 2005 г., когато продал близо 6 дка и половина частна общинска собственост на ЕТ "Николинка Куликова - Никол". Процесната земя, която е в землището на курорта Шкорпиловци, е била актувана като частна общинска собственост през април 2004 г. Върху нея е имало 3 обекта - "Плод и зеленчук", сладкарница и пивница, собственост на Николинка Куликова. Година по-късно тя кандидатствала пред общината да закупи и земята, върху която са притежаваните от нея обекти. Кметът консултирал сделката с юрист и одобрил купуване на имота без разрешението на Общинския съвет и без търг. Комисия определила цената като се позовала на Постановление на Министерски съвет №235/1996 г. Земята била продадена за 34 059,31 лв. По-късно се установило, че пазарната оценка на процесния имот възлиза на 290 000 лв. Делото срещу Стоянов започна наново, след като апелативният съд отмени оправдателната му присъда.

Делото срещу Стоянов ще бъде насрочено за нова дата след приключване на гражданското производство, което е между общината и Куликова, за собствеността на имота.

Източник: в. "Позвънете Новини"



https://www.varna24.bg/novini/regionalni/Paralelno-delo-stopira-tova-sreshtu-kmeta-na-Dolni-chiflik-68534
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.