Общинската пързалка със 100 хил. лв. приходи
Автор: Екип Varna24.bg 10:12 / 12.12.2008Коментари ()714
© Impact Press Group
100 хиляди лева приходи е генерирала общинската ледена пързалка в "Младост" от момента на откриването й. Това съобщи кметът Кирил Йорданов. Над 30 000 варненци са се възползвали от нея. Лятното кино в спортно-развлекателния комплекс има едва 300 лв. приход. Незначителната сума градоначалникът обоснова с това, че прожекциите много често се наблюдават от балконите на близките блокове и хората не дават пари за билети. "Така или иначе лятното кино е съоръжение, което може да се ползва за масови прояви - рождени дни, квартални празненства, училищни забави. Не разчитаме то да ни върне разходите, защото социалната му функция е водеща", коментира кметът.

Общо през базите на общинското предприятие "Спорт за всички" - част от което е и пързалката, са преминали 460 хиляди души. Това са спортните игрища в Морската градина, "Аспарухово" и "Младост", които се ползват безплатно. Разходите на предприятието са 380 хиляди лева.

Другото общинско предприятие "Спортни имоти" е генерирало приходи от 53 816 лв. от продадени билети за басейните "Приморски" и "Алекси Алексиев". Разходите са за над 1 млн. лв. "Всички бази се посещават ежедневно от 3200 официално регистрирани активни спортисти. Разходът като абсолютна сума може да плаши, но като го разделим на активните спортисти и останалите посетители излиза, че общината е инвестирала по два лева на човек", посочи кметът.

Социална кухня ще храни сто бедни през зимните месеци във Варна, съобщи още Йорданов. Услугата е стартирала от 1 декември и ще продължи до 31 март. Социална кухня се прави за втора година в морския град. Тя е насочена към бедни пенсионери, самотни майки и хора с увреждания. Миналата година е хранила 80 души, а тази капацитетът й е увеличен на сто. В кухнята бедните всеки ден получват по 300 грама топла супа и четвъртинка хляб. Проектът се осъществява съвместно между общината, която чрез "Стопанска и спомагателна дейност" приготвя храната, организацията "Германско социално дело", които са координатори и банка, която осигурява средствата.

Апаратура за около 100 000 лв. предоставя общината на варненски здравни заведения, каза още кметът. До края на тази седмица Очна болница ще получи лазер на стойност 41 000 лв. На АГ болницата ще бъде доставен респиратор, струващ 20 000 лв. ДКЦ ІV ще получи многофункционален ехокардиограф със съдов доплер, струващ 36 000 лв.

Източник: в. "Позвънете Новини"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Obshtinskata-purzalka-sus-100-hil-lv-prihodi-69599
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.