Не се предвиждат съкращения на служители в Пристанище Варна и през следващата година
Автор: Екип Varna24.bg 14:53 / 22.12.2008Коментари ()885
Съкращения на служители в „Пристанище Варна" ЕАД не се предвиждат. Това съобщи на традиционна предновогодишна пресконференция изпълнителният директор на порта Данаил Папазов, предаде репортер на радио „Фокус"-Варна. По думи на Папазов, намаляване на числеността на персонала за сега не се налага и се очаква, че това няма да бъде необходимо и през 2009 година. Според него, въпреки кризата, финансовото състояние на дружеството е достатъчно добро към момента, а сключените договори за следващата година предвиждат превозите на товари да са поне на настоящите нива. Папазов допълни, че през 2008 година трудовите възнаграждения на всички служители на пристанището са увеличени с 26.9 %.

Той добави още, че в дружеството е разработена антикризисна програма, която предвижда ограничаване на разходите за някои ремонтни и други дейности, чието извършване не е необходимо да стане спешно. Папазов уточни, че са предвидени и възможности за известно намаление на размера на предвидените инвестиции и допълнителните възнаграждения за работниците, но изрази надеждата, че това няма да се наложи и подчерта, че за сега няма индикации, че финансовото състояние на дружеството може да се влоши до такава степен.

Източник: р. "Фокус" - Варна



https://www.varna24.bg/novini/varna/Ne-se-predvizhdat-sukrashteniya-na-sluzhiteli-v-Pristanishte-Varna-i-prez-sledvashtata-godina-70883
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.