Навръх Нова година Пожар на сцената на пл. "Независимост"
Автор: Екип Varna24.bg 10:12 / 06.01.2009Коментари ()614
Пожар избухна на сцената на площад "Независимост" по време на новогодишния концерт, организиран от общината. Инцидентът е станал заради фойерверк. Това разказа очевидецът Йордан Друмев.

"За всеки изпълнител, който излизаше на сцената, беше предвидено изстрелване на фойерверки. Малко след един часа излезе да пее Десислава Добрева. Докато изтрелваха фойерверките, от един от тях изхвръкна искра на сцената и тя се запали, в дясно от публиката. Никой от присъстващите обаче не реагира", разказа свидетелят на случката. По думите му, хората събрали се да празнуват в новогодишната нощ на открито, най-вероятно са помислили, че пожарът е част от шоуто и затова и не е имало никаква реакция. "Това обаче не беше от програмата", категоричен бе гражданинът. Като доказателство на твърдението му е продължението на историята.

След като миризмата от изгоряло се разнесла, един от техниците, отговарящ за осветлението на сцената, се втурнал да гаси. Подушили пожара, близкостоящи полицаи, охраняващи общинската проява, също се включили в гасенето. "Долната част на сцената беше обвита с нещо като мантия и именно тя се запали. Лумна доста силно. Полицаите и осветителят я разкъсаха, за да могат да я изгасят", обясни очевидецът, който предостави на редакцията и снимка от инцидента. Той допълни, че са се справили доста бързо и не се е стигнало до викането на пожарна кола.

По думите на свидетеля, самите фойерверки по време на концерта са се изстрелвали от под сцена. Десислава Добрева пък не е пострадала, тъй като е била от другата страна на временно издигнатото съоръжение. "Може дори да не е разбрала за инцидента", коментира гражданинът. Оказа се обаче, че не само популярната изпълнителка не е разбрала за пожара. От общината съобщиха, че нямат информация за такъв случай в новогодишната нощ.

"Учудвате ме с тази информация. Не бях запознат. В новогодишната нощ имаше дежурен противопожарен автомобил, който следеше за безопасността, но той не е използван. Предполагам, че инцидентът е бил лек и за това не се е наложило да бъда информиран". Това заяви и. д. директор на варненската пожарна гл. инспектор Тихомир Тотев.

"На мен такъв случай не ми е докладван", на свой ред заяви и директорът на варненската полиция комисар Димитър Димитров.

Източник: в. "Позвънете новини"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Navruh-Nova-godina-Pozhar-na-scenata-na-pl-Nezavisimost-71944
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.