ГЕРБ работи по мащабни проекти за Общината
Автор: Екип Varna24.bg 11:40 / 12.01.2009Коментари ()641
Местното ръководство на ГЕРБ разработва няколко мащабни проекта пряко свързани с бъдещото развитие на града. Това съобщи за лидерът на генералската партия във Варна Павел Димитров. През тази година общинската структура на ГЕРБ ще подготви и инициира реализацията на няколко големи проекта в морския град. Най-револиционият от тях е идеята за изграждането на монорелсов транспорт във Варна. С реализацията на проекта се е заел заместник-кметът по въпросите на транспорта Свилен Крайчев. В момента той издирва чуждестранни инвеститори. Крайчев отговаря и за създаването на самия проект за монорелсов транспорт. Провели сме консултации с редица административни лица и фирми за възможностите на това алтернативно средство за придвижване, коментира Павел Димитров. Вече има изразен интерес от чуждестранни инвеститори, уточни областният лидер на ГЕРБ. Изграждането на този вид алтернативен транспорт няма да утежни особено движението в града. Освен това са необходими значително по-малко средства, отколкото за строителството на метро или др. подобен релсов транспорт, смята Димитров.

Представителите на генералската партия във Варна са започнали разговори с длъжностни лица и експерти за изграждането на надземни паркинги в централната градска част.

През тази година общинските съветници от ГЕРБ ще предложат в местния парламент няколко свои идеи за подобряване на спешната помощ и обслужването в болниците на Варна.

Герберите не са се отказали и от намерението си морската столица да има свой собствен омбудсман. В тази връзка от ГЕРБ подготвят ново предложение до Общинския съвет, в което ще бъде нормативно изпипана ролята на местния обществен защитник.

Източник: в. "Позвънете новини"



https://www.varna24.bg/novini/varna/GERB-raboti-po-mashtabni-proekti-za-Obshtinata-72708
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.