Роднини на загиналия моряк подозират умисъл
Автор: Екип Varna24.bg 12:49 / 14.01.2009Коментари ()710
Роднините на загиналия в Румъния български моряк Николай Кафадаров тънат в неведение за причините за смъртта му. Те все още не са получили официално уверение от нито една институция, че именно той е жертвата на пожара, който вилня завчера на кораба „Ефстатиос" в румънското пристанище Мидия. Това разказа пред „Народно дело" брат му Пламен.

„Опитваме, но не можем да получим никаква сигурна информация. Обстоятелствата и обясненията, които ни представят, са много странни" - заяви той. По думите му всичко, което разказват от институциите, са само предположения.

Пред „Народно дело" от консулската служба в Букурещ отказаха подробности и заявиха, че са предоставили цялата налична информация във външно министерство в София. От там също отказаха информация за самоличността на моряка с мотива, че все още не е сигурно дали близките му са уведомени по надлежния ред. Казаха, че според официалната версия пожарът е възникнал вследствие на късо съединение. Получи се разминаване с официалната информация, след като от министерството заявиха, че загиналият е палубен боцман. Всъщност варненецът е фитер. Разминавания има и в обявения час на инцидента.

Кафадаров е работил като пожарникар и веднъж бил обгазявал. Немислимо е да се върне в горящата кабина, след като един път е избягал от пламъците, твърди брат му. Според него е трудно да се повярва, че пожарът се е запалил случайно при всички взети мерки за сигурност. Николай Кафадаров е работил дълги години във Варненската корабостроителница, има съпруга и двама сина. Разпознаването на тялото трябва да се извърши от представители на екипажа, повечето от които са филипинци.

Източник: в. "Народно дело"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Rodnini-na-zaginaliya-moryak-podozirat-umisul-73090
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.