Потвърдиха ареста на двама от обвинените по мегадознанието, разследващо престъпна група за трафик на жени
Автор: Екип Varna24.bg 14:53 / 27.01.2009Коментари ()438
Свилен Н. и Красимир К, обвиняеми по мегадознанието разследващо престъпна група за трафик на жени и други тежки престъпления ще продължават да стоят в ареста, след като днес Варненският апелативен съд потвърди определения на Окръжен съд Варна от миналата седмица, с които арестите на двамата бяха потвърдени.

Красимир К. от Варна беше арестуван на 14 май миналата год. заедно със Стилиян Г.,, с Иван Ф. и Николай Х., след като антимафиотите във Варна ударили няколко от базите на наркогрупировката във Варна. Той е разследван за притежанието на повече от кг хероин и амфетамини, предназначени за продажба, както и за участие в престъпна група, държала и разпространявала различни наркотични вещества. Месеци по-късно, след арестуването на друга група лица, сред които и трима общински съветници във Варна, обвинени в трафик на жени склонявани към проституция, изнудване и наркопрестъпления, двете досъдебни производства бяха обединени в едно мегадознание, по което като обвиняеми са привлечени повече от 20 лица. Сред тях е и 41 годишният служител в Автокъща "Спартак" Свилен Н. Той попадна в ареста на 1 октомври миналата година.

Въззивната апелативна инстанция намира, че са налице всички основания двамата мъже да продължават да търпят най-тежката процесуална мярка за принуда. Съдът потвърди изводите на първата съдебна инстанция, според които събраните в хода на следствието множество писмени, гласни свидетелства и други материали обосновават по категоричен начин предположението, че както Красимир, така и Свилен са съпричастни към тежките обвинения. Служителят на автокъщата бил не само "дясната ръка" на друг обвиняем по това дознание - общинския съветник Иван Сл., но е и служителят, който е събирал и записвал в тефтер  всяка една сума от парите, спечелени от проституция. Красимир пък дори и в ареста правил опити да заплашва свидетели и други от обвиняемите по дознанието. С тези аргументи и апелативният съд потвърди арестите на двамата с аргумента, че ако са на свобода могат да извършат други престъпления. Свилен е осъждан два пъти, а последното престъпно деяние, за което се разследва е извършено в условията на изпитателния срок на предходната му присъда.

Определенията на Апелативния съд във Варна не подлежат на обжалване.

Източник: Агенция "Фокус"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Potvurdiha-aresta-na-dvama-ot-obvinenite-po-megadoznanieto-razsledvashto-prestupna-grupa-za-trafik-na-zheni-74825
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.