Белгийските ВМС предават два кораба на България
Автор: Екип Varna24.bg 15:04 / 06.02.2009Коментари ()942
© Varna24.bg
На 9 февруари 2009 г. във военноморската база в белгийския град Зеебрюге тържествено ще бъдат издигнати военноморски флагове над фрегатата „Wielingen" и минния ловец „Miosotis", на които със заповед на министъра на отбраната Николай Цонев вече са присвоени почетните имена "Верни" и "Цибър".

На церемонията ще присъстват командващият на Военноморските сили на Република България вицеадмирал Минко Кавалджиев и командващият на военноморския компонент на Кралство Белгия контраадмирал Жан-Пол Робинс, дипломати от българското посолство в Брюксел, генерали и офицери от Щаба на отбраната на Белгия, от българското представителство в Щаб-квартирата на НАТО, командирът на военноморска база Варна бригаден адмирал Румен Николов и командирът на военноморска база Бургас бригаден адмирал Георги Мотев.

Протоколите за предаване и приемане на фрегатата и минния ловец от ВМС на Кралство Белгия на ВМС на Република България ще бъдат подписани от генерал - майор Ларбаноа - началник на дирекция доставки в Щаба на отбраната на Кралство Белгия и вицеадмирал Минко Кавалджиев - командващ на ВМС.



https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Belgiiskite-VMS-predavat-dva-koraba-na-Bulgariya-76253
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.