Варненчета на артдесант в Прага
Автор: Екип Varna24.bg 10:10 / 05.03.2009Коментари ()1330
Петнадесетина талантливи варненчета ще имат възможност да посетят чешката столица Прага, където да представят своите заложби. Визитата се организира от варненската структура на клуб "Приятели на Европа" и в нея ще се включат деца от няколко училища. Те ще посетят и българското посолство в Прага, където ще изнесат артистична програма. Свой спектакъл ще представят и малките таланти от детски театър "Палечко". Артдесантът, който ще се осъществи в средата на този месец, е под мотото "Аз съм българче в Европа", каза председателят на варненския клуб "Приятели на Европа" Лилия Христозова.

Сред децата, които ще се представят в столицата на председателстващата в момента ЕС Чехия, е и петокласничката Десислава Йовчева от ОУ "Васил Априлов". В школото вчера гостува почетният консул на Чехия във Варна Зденка Боевова. Тя посади второто дръвче в алеята на Европа, която ще бъде изградена в двора на учебното заведение. Първи дръвче в нея засади почетният консул на Франция и Германия във Варна Недялко Неделчев.

Децата от ОУ "Васил Априлов" поздравиха Боевова с танцови и музикални изпълнения и я изненадаха с чешка песен с български превод. Благотворителен музикално-сценичен спектакъл "Възрожденското училище" на възпитаници на училището ще се проведе пък утре в общината. Той е в рамките на проект "С традиции и възрожденски дух вървим към бъдещето", финансиран по програмата "Училището - желана територия на учениците".

Източник: в. "Позвънете новини"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Varnencheta-na-artdesant-v-Praga-79861
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.