Аксаково оряза бюджета с 1.5 млн. лв.
Автор: Екип Varna24.bg 10:37 / 09.03.2009Коментари ()473
Макрорамката на новия бюджет на Община Аксаково е с около 1.5 млн. лв. по-малка от миналогодишната. Заложената сума за 2009 г. е 10,3 млн. лв.

Ако досега управлявахме повече като десни политици, в условията на икономическа криза ни се налага да акцентираме повече на социалната сфера, заяви в студиото на Дарик кметът инж. Атанас Стоилов. Той обяви, че таксите за смет, сгради и детски градини няма да бъдат променяни, за да се компенсират намалените приходи. Запазват се средствата за безплатни автобусни карти на пенсионери над 68 години и за социалния патронаж, който обслужва над 260 души. Инвестициите в инфраструктура и благоустройство се замразяват, а финансирането на нови проекти ще се осъществява със средства от оперативни програми. 5.4 млн. лв. вече са спечелени за рехабилитация на пътища. Финансиране от еврофондовете е осигурено и за ремонт на училищата и детските градини в общината, както и за изграждане на канализация на село Игнатиево.

Приходите от сделки с недвижими имоти за първите два месеца за 2009 г. са намалели с повече от 10 пъти в сравнение със същия период на миналата година. Те са спаднали от половин милион на 40 000 лв. Положителният ефект от кризата е, че ще отсее реалните инвеститори. Преди 2 години много хора решиха да стават бизнесмени и имахме по 300 молби на седмица за промяна на статут на земеделски земи, каза още Атанас Стоилов. Той обяви, че възнамерява да завърши кметския си мандат и няма да се кандидатира на предстоящите парламентарни избори.

Източник: Дарик



https://www.varna24.bg/novini/regionalni/Aksakovo-oryaza-byudzheta-s-15-mln-lv-80389
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.