Имотите във Варна няма да поевтиняват повече
Автор: Екип Varna24.bg 15:16 / 03.04.2009Коментари ()545
Цените на имотите във Варна няма да спадат повече, тъй като са достигнали логичните си нива. Това заяви инж. Пламен Андреев, собственик на Планекс Холдинг. Според него, евентуално понижение би било спекулативно или заради натрупани дългове на предприемачите. В последните 10-15 дни се забелязва известно раздвижване на пазара, както при апартаментите, така и при ваканционните имоти. Цените им са спаднали с 10-15%, като при някои офисни площи, чиито стойности са били надценени, намалението е дори в рамките на над 15, до 20%.

Строителната стойност на апартаментите у нас почти се е изравнила с цената на западноевропейските имоти, тъй като материалите, които се ползват, са предмно от Германия и Австрия, обясни Пламен Андреев.

Интересът на купувачите към покупката на апартаменти във Варна не е спаднал, твърди Добромир Ганев, председател на Варненската асоциация за недвижими имоти. Голяма част от търсещите дори избързват с избора на жилище преди въобще да са сигурни, че ще получат банков кредит.

За разлика от продажбите, цените на наемите във Варна не претърпяват значителни промени. И въпреки че затрудненото кредитиране за закупуване на жилище, би трябвало да оскъпи наемите на апартаменти, подобно увеличение по-скоро не се забелязва, допълни Ганев.

Източник: Дарик



https://www.varna24.bg/novini/varna/Imotite-vuv-Varna-nyama-da-poevtinyavat-poveche-84370
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.