Варненският апелативен съд потвърди задържането на украинец , осъден в Турция за измама
Автор: Екип Varna24.bg 13:54 / 07.04.2009Коментари ()718
© Varna24.bg
Апелативният съд във Варна потвърди определение на Добричкия окръжен съд от края на м. март т.год., с което по отношение на Игор Д., издирван от турските власти заради присъда, произнесена през 2006 година за измама и подправяне на документи бе наложена временна мярка за неотклонение "задържане под стража". Роденият в Днепропетровск Игор е с двойно гражданство - украинско и израелско. Той има 7 годишна присъда, постановена задочно от съда в Анкара за престъпления, извършени през февруари 2004 г. Тогава той влязъл нелегално в Турция, и в съучастие с турски гражданин фалшифицирали паспорти и кредитни карти на две банки. Подправените финансови документи били използвани в няколко търговски обекта. След като бил обявен за издирване чрез Интерпол 50-годишният Игор бил задържан на 23 март. на ГКПП - Дуранкулак.

Компетентните турски власти настояват за задържането на осъдения в Анкара мъж и са декларирали намерения в следващите 40 дни да направят официално искане за екстрадирането му. Днес апелативната съдебна инстанция потвърди изводите на първоинстанционния съд, който е преценил, че престъпленията, за които Игор Д. е бил осъден се наказват с лишаване от свобода. И втората съдебна инстанция преценява, че е реална опасността ако е на свобода чужденецът да се опита да се укрие. Между България и Република Турция има Договор за правна помощ по граждански и наказателни дела. Временната мярка „задържане под стража" Игор ще търпи в Затвора Варна.

Определението на Варненския апелативен съд не подлежи на обжалване.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Varnenskiyat-apelativen-sud-potvurdi-zadurzhaneto-na-ukrainec-osuden-v-Turciya-za-izmama-84904
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.