Чакаме повече руснаци това лято
Автор: Екип Varna24.bg 13:26 / 14.04.2009Коментари ()689
В резултат на взетите организационни мерки за по-бързо обслужване на желаещите българска виза руски летовници, записаните за лятна почивка у нас на руснаци са с 3,75 % повече от записванията по това време на миналата година. Това съобщи кметът на Варна Кирил Йорданов, а данните са получени след разговор тази сутрин с консула ни в Москва Николай Панайотов.

Само преди месец записванията на туристи от Русия са били с 30 % по-малко. Приложените бързи мерки са облекчаване на визовия режим обаче са дали резултат и вече се забелязва ръст в записванията на туроператорите, обясни Йорданов.

По последни данни от Москва, България е единствената дестинация, от която не се очертава отлив сред руските туристи. В сравнение записванията за летни почивки в останалите европейски държави бележат спад с 20-30 на сто.

"Руският пазар за нас е много важен. Започва като че ли да се сбъдва надеждата ни, че в условията на криза, като по-евтини, нашите дестинации могат да се окажат конкурентноспособни. Дано този процес обхване и други важни за България държави като Германия, Великобритания и скандинавските страни", коментира градоначалникът.

Източник: Дарик



https://www.varna24.bg/novini/varna/Chakame-poveche-rusnaci-tova-lyato-86045
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.