Варненска гимназия е сред шестте финалисти за Европейските награди по програма “eTwinning” 2009
Автор: Екип Varna24.bg 17:45 / 22.04.2009Коментари ()643
Проектът "Природните науки в нашите училища, разработен съвместно от Варненската търговска гимназия "Георги Сава Раковски" и три европейски училища - от Германия, Италия и Испания е получил отлични резултати по редица критерии и ще бъде публикуван на сайта за образователни проекти на Общността на европейските училища "eTwinning". Това съобщи ръководителят на работата по проекта във варненското училише Нели Вичева. Директорът на гимназията Мариана Михайлова заяви, че благодарение на проекта учебното заведение е получило европейски знак за качество.
Проектът има за цел да даде възможност на учениците да споделят своя опит в овладяването на природните науки, да учат и упражняват английски език и да придобиват умения за използване на нови информационни и комуникационни технологии.

Работата на варненските участници в инициативата е оценена високо и е допринесла за присъждане на национален знак на качество в трите партньорски държави. "Природните науки в нашите училища" е обявен за проект на месеца през 2008 година в Испания за септември и в Германия за април 2008 година. Благодарение на проекта Варненската търговска гимназия е сред шестте финалисти за Европейските награди по програма "eTwinning" 2009, след надпревара със 145 проекта от 29 държави.

Нели Вичева подчерта, че това постижение е повод за гордост, като се има предвид, че участниците в проекта от гимназията работят при съвсем различни условия от учениците от другите европейски държави, като например често вършат отделни дейности у дома си поради липсата на интернет достъп във всички училищни стаи.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Varnenska-gimnaziya-e-sred-shestte-finalisti-za-Evropeiskite-nagradi-po-programa-eTwinning-2009-87274
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.