Американският блус китарист Стив Джеймс изнася безплатен концерт довечера
Автор: Екип Varna24.bg 08:15 / 10.04.2009Коментари ()765
©
Безплатни концерти в Плевен, Варна и Пловдив по време на своето турне в качеството си на културен пратеник на САЩ в България изнася блус китаристът Стив Джеймс. Във Варна концертът ще бъде тази вечер от 18 часа в Градската художествена галерия. Джеймс - струнни инструменти и вокал - който представя съвременна фолк и блус музика, е направил множество приветствани от критиката записи и е автор голям брой публикувани произведения, сред които статии, наръчници и видео материали. Изпълнител на китара, на слайд китара, мандолина и китара-банджо, той ръководи програми за музикални лагери и семинари по цял свят.

Посещението на Джеймс в България като културен пратеник е частично подпомогнато от Посолството на САЩ в България и Бюрото за образователни и културни въпроси на Държавния департамент. Културните пратеници са американски изпълнители или художници, занимаващи се с визуално изкуство, пътуващи извън родината си за работа с местни творци и студенти с цел да изграждат и укрепват отношенията между американците и жителите на страната домакин. Той ще ръководи семинари със студенти в София, Варна и Пловдив.



https://www.varna24.bg/novini/interesno/Amerikanskiyat-blus-kitarist-Stiv-Dzheims-iznasya-bezplaten-koncert-dovechera-88525
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.