Ученици ще зарадват пансионерите от защитеното жилище в Бяла
Автор: Екип Varna24.bg 11:58 / 15.05.2009Коментари ()410
Възпитаниците на частното основно училище „Малкия принц" във Варна ще зарадват възрастните хора в защитеното жилище в Бяла. Така младите се учат на благотворителност и на уважение към третото поколение. Освен рецитала, който ще поднесат на 14-те души в защитеното жилище, които са хора на пенсионна възраст с физически увреждания, учениците ще им подарят пердета и печка.

Благотворителното мероприятие ще се проведе утре (16 май) от 16,30 часа в защитеното жилище, което се намира на ул. „Димитър Янев" №42 в Бяла. То е организирано от сдружение „Форум гражданско общество" - Варна и частно основно училище „Малкия принц". На срещата ще присъстват Анастас Трендафилов - кмет на община Бяла, д-р София Кирова - председател на Общинския съвет в Бяла, Борислав Френчев - председател на УС на сдружение „Форум гражданско общество", Костадин Петров - ръководител на проекта и управител на „Защитеното жилище", Мария Стоева - психолог по проекта, учители и ученици от ЧОУ „Малкия принц".

Защитеното жилище бе изградено по проект BG2005/017-353.01.02-2.26 на програма ФАР - "Деинституционализация посредством предоставяне на услуги в общността за рискови групи". Целта е повишаване качеството на живот, социално включване, запазване на независимостта и достойнството на възрастните хора на пенсионна възраст с физически увреждания чрез деинституционализация на предлагането на социални услуги в община Бяла и региона. Бенефициенти по проекта са 14 души - възрастни хора с физически увреждания.



https://www.varna24.bg/novini/regionalni/Uchenici-shte-zaradvat-pansionerite-ot-zashtitenoto-zhilishte-v-Byala-90436
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.