Клон почти премаза бебе в количка
Автор: Екип Varna24.bg 09:40 / 15.06.2009Коментари ()745
Изсъхнал клон от дърво в Морската градина падна на сантиметри от детска количка с 10-месечно бебе в нея. Инцидентът стана в събота, когато бабата на детето го извела на разходка в крайморския парк. Тъкмо се канели да седнат на пейка в тихата алея, предназначена именно за майки с деца, когато клонът се стоварил върху нея. За това разказа майката Маргарита Станева. Тя добави, че свекърва й толкова се изплашила, че чак вдигнала високо кръвно. В продължение на няколко минути жената не могла да помръдне от мястото си. За щастие, бебето останало невредимо.

На мястото на инцидента доста бързо е пристигнал екип на „Гражданска защита" със специализирана режеща техника. Той е нарязал най-опасния клон и е оставил на общината да прибере дървения материал. Според Станева, е имало и още клони, които е трябвало да бъдат отстранени, но се оказало, че трябва да се изчака и фирмата, която се грижи за растителността в парка.

Управителят на общинското предприятие "Управление и реализация на национални програми и проекти" Стоян Аргиров, под чиято грижа е Морската градина, заяви, че още в понеделник ще възложи на озеленителната фирма "Ерика" да прегледа обстойно дървото. Тя трябвало и да отреже останалите изсъхали клони, ако такива има. По думите на Аргиров, причина за инцидента е силният вятър в съботната сутрин. Той добави, че озеленителите редовно инспектирали дърветата. Последният оглед бил направен само преди месец и въпросното растение не било отбелязано като опасно. Станева обаче посочи, че само на тихата алея имало няколко дървета, които от месеци са маркирани от озеленителите, но общината така и не е възложила отсичането им.

Източник: в. "Позвънете новини"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Klon-pochti-premaza-bebe-v-kolichka-95454
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.