Новият старчески дом отваря след месец
Автор: Екип Varna24.bg 13:20 / 17.06.2009Коментари ()1015
След месец врати ще отвори новият дом за стари хора на Златните, изграден на базата на публично-частното партньорство. Сградата е бивша почивна база, но след броени седмици ще бъде адаптирана за нуждите дори на най-трудно подвижните хора по всички правила. „Такъв тип партньорства са пътят за бъдещи проекти в областта на социалната политика като например така необходимите хосписи", коментира шефът на Общинския съвет Борислав Гуцанов на среща с родителите на младежи с интелектуални затруднения.

След седмица хората с увреждания ще могат да се ползват и от новия социално-информационен център, който ще отвори врати на партера на общината. А през есента ще могат по-лесно и свободно да се придвижват в рамките на града, тъй като тогава в автобусния парк ще са факт два допълнителни адаптирани микробуса.

На срещата родителите повдигнаха въпроси, свързани с текущи нужди на двата дневни центъра за младежи с интелектуален дефицит. Гуцанов се ангажира някои от необходимите суми да се разгледат и заложат при актуализацията на тазгодишния бюджет.

Източник: в. "Народно дело"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Noviyat-starcheski-dom-otvarya-sled-mesec-95914
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.