Откриха основи на антична сграда при разкопките на древноримския град Марцианополис
Автор: Екип Varna24.bg 12:45 / 25.06.2009Коментари ()449
Основи на антична сграда са открити при разкопките на древноримския град Марцианополис. Това заяви Иван Сутев, директор на музея на мозайките в Девня. Той допълни, че за първи път от 20 години насам са започнали разкопки в този район, като за тази година е предвидено те да бъдат на два етапа. Първият от тях е започнал на 13 май и вече е приключил. Основите на древноримската сграда са били открити в западната част на обекта, като на този етап е твърде рано да се говори, тъй като предстоят изследвания и проучвания на обектите, които са били открити.

Сутев подчерта, че в момента, освен разкопките в древноримския град, археолозите са предвидили редица инициативи, които целят да запознаят децата и младите хора с културното-историческото наследство на страната. „Ще проведем беседи и лекции сред децата, за да научат за тези важни исторически находки, които откриваме", каза още Сутев.

Източник: Агенция "Фокус"



https://www.varna24.bg/novini/regionalni/Otkriha-osnovi-na-antichna-sgrada-pri-razkopkite-na-drevnorimskiya-grad-Marcianopolis-97226
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.