Скандално предизборно изказване на Ахмед Доган разбуни духовете
Автор: Екип Varna24.bg 13:15 / 25.06.2009Коментари ()1362
"Аз съм инструментът във властта, който разпределя порциите на фирмите в държавата. Искам да сте много наясно с този въпрос", е заявил лидерът на ДПС Ахмед Доган на предизборно събрание в с. Кочан, община Сатовча.

Видеозапис от събранието се появи още снощи в интернет. "Как депутат ще реши проблема за проектите и тяхното инвестиране. Не е възможно! Властта е в моите ръце. В мен е концентрирана властта, не е във вашия депутат, искам да го знаете това", казва пред присъстващите Доган.

Скандалните изказвания на Ахмед Доган ще бъдат разследвани от прокуратурата, след подаден сигнал от страна на Обединените земеделци и Синята коалиция.

Кандидат-депутатът на ГЕРБ в Благоевград, Калин Каменов, обясни днес в предаването "Здравей, България" по Нова ТВ, че срещата на Доган в село Кочан се е състояла между 11:00 и 15:00 ч., в работно време, като още преди обяд са били затворени училището, детската градина, кметството, горското стопанство и всички служители са закарани под строй в читалището за срещата с Доган. Там е бил целият актив на ДПС от областта.

Ето и пълната стенограма на изказването на Ахмед Доган:

"Депутатите нямат власт, нямат власт. Тяхната власт е законодателна, те създават закони. И трябва да си много актуален, да имаш съвсем други позиции, позиционирани да речем чрез министри и други неформални контакти, за да може един депутат да се превърне в инструмент на властта, за да ви решава конкретните проблеми. Как депутатът ще реши проблема за проектите и тяхното инвестиране. Не е възможно! Властта е в моите ръце! Това искам да ви кажа!

Ако сте имали инвестиции в Сатовча, тук минават проектите само...искам да сте наясно за какво става въпрос...Аз съм инструментът във властта, който разпределя порциите на финансирането в държавата. Искам да сте много наясно с този проблем, защото това е важен въпрос.

И от гледна точка на проекти, и от гледна точка на тяхното изпълнение, и на оперативни програми тука и т.н. и т.н. И когато ние искаме по-мощно присъствие в парламента, това означава че искаме по-широко позициониране в парламента и от там в централната власт, господа. За да имам аз такива инструменти като нея, тя е шеф на фонд Земеделие. Министри, зам.-министри, дирекции, вицепремиери и т.н. В мене е концентрирана властта, а не е във вашите депутати, искам да го знаете това!"




Още по темата: общо новини по темата: 105
05.03.2010 »
05.02.2010 »
14.10.2009 »
14.10.2009 »
14.10.2009 »
13.10.2009 »
предишна страница [ 1/18 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Skandalno-predizborno-izkazvane-na-Ahmed-Dogan-razbuni-duhovete-97236
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.