14 000 туристи са посетили нос Калиакра от началото на годината

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:00 / 14.05.2010
651
От началото на годината нос Калиакра е посетен от около 14 000 туристи, съобщи Дарина Мирчева, директор на Историческия музей в Каварна. Става дума за индивидуални посещения, докато организираните тепърва предстоят, поясни Дарина Мирчева. През миналата година нос Калиакра и резерватът "Яйлата" край село Камен бряг са били посетени от почти 150 000 туристи.

Нос Калиакра се радва всяка година на много голяма посещаемост, каза Дарина Мирчева и допълни, че това е съвсем основателно. Мястото е обявено за резерват, където се среща единствено в страната ни степна растителност, както и редки видове на флората. При хубаво време и добър късмет туристите могат да наблюдават от носа делфини в тяхната естествена природна среда.

Мястото е предпочитано от орнитолозите и любителите на птичия свят, защото през него минава "Виа Понтика" - един от пътищата на мигриращите птици. Не на последно място, нос Калиакра има богата история. Там са се намирали последната българска столица и центърът на Добруджанското деспотство. Най-голям интерес към туристическия обект проявяват румънските туристи. Мястото се посещава и от много българи, руснаци, англичани, французи и германци.

Източник: Агенция "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Торнадо се образува край бреговете на Ахтопол
Шофьор блъсна 2-годишно дете и избяга
Ето го извършителя, нанесъл побоя над млад мъж заради паркомясто ...
Лекари се борят за живота на бебе, след като майка му скочи заедн...
Ексклузивно прокурор Анчев: Готова е съдебно-медицинската експерт...
Почина детето, паднало от 5 метра в театъра в Плевен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).