5000 посрещат Нова година в морските хотели

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:12 / 02.12.2008
409
Около 5000 души ще посрещнат Нова година в изисканата атмосфера на хотелите по Северното Черноморие. Тази прогноза направи шефът на „Турекспо" Стоян Маринов. По негови думи около 20 хотела предлагат специални новогодишни оферти. Няма данни кризата да е провокирала отлив на желаещите да се възползват от услугите на туристическите обекти. Засега няма нито отстъпки от цените, нито отказ от резервациите.

По думите на Маринов кризата няма да повлияе на хората, които празнуват по принцип по хотелите, предимно гости от София. Тяхната финансова стабилност едва ли ще се разклати от 400 - 500 лв. разходи за няколко дни в морските курорти.
Маринов изрази оптимизъм по отношение на сезон 2009. Според него кризата ще засегне скъпите дестинации като Испания и Италия. Желаещите да почиват активно ще се ориентират към по-евтини дестинации като България, където цените са по-ниски с около 30%. Туристическото изложение в Берлин ще бъде лакмус за новите тенденции и очакванията, които трябва да имаме за идното лято, посочи Маринов.

Източник: в. "Народно дело"


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Политическият пъзел в Благоевградска област става все по-заплетен...
Автомобил се заби в мантинелата на АМ "Хемус"
В Добричко: Само за дни - 4 опита за "ало" измами, 80-годишна жен...
Калин Стоянов ще бъде втори в листите на "ДПС-Ново начало" в Бург...
Торнадо се образува край бреговете на Ахтопол
Шофьор блъсна 2-годишно дете и избяга


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).