Акция "купен вот": Тефтери с имена и записани суми на вересия иззеха в Разградско

Автор: Петър Дучев
Коментари (0)
09:43
326
Тефтери с имена на хора са намерени и иззети от служители на сектор "Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР-Разград. Специализираната полицейска операция, насочена към противодействие на престъпления, свързани с политическите права на гражданите и т.нар. "купен вот“, бе проведена в разградското село Ясеновец на 10 октомври.

В хода на полицейската акция са проверени търговски обекти и места, за които има информация, че се извършва незаконна дейност, свързана с купуване и продаване на гласове. В смесен магазин в селото е открит бележник с изписани имена на лица, срещу които фигурират различни по размер суми, стигащи до 85.00 лв, които според собственика на магазина представляват задължения (вересии), незаплатени поради липса на средства у купувачите към момента на покупката. Установени са 12 лица от с. Ясеновец, чиито имена фигурират в бележника.

В друг обект - магазин за хранителни стоки е намерен тефтер с изписани имена на лица, срещу които фигурират различни по размер суми, вариращи до 87.00 лв, които според установената на място продавачка в магазина представляват задължения (вересии) на 14 лица от селото.

Фактическата обстановка е докладвана на дежурен прокурор. Образувани са проверки, които имат за цел да установят дали посочените лица са съпричастни към извършване на престъпления против политическите права на гражданите или се касае за натрупани задължения вследствие на незаплатени при покупката стоки.

Общата, сума, записана в тефтерите, е около 15 500 лв. Освен Районна прокуратура - Разград, ще бъде сезирана и ТД на НАП - Варна за предприемане на действия по компетентност по повод установените нерегламентирани продажби на стоки.

Виж коментарите (0)

Още по темата (513):
11.10.2024 Борисов: Мога да ви гарантирам, че ще положим всички усилия да направим правителство
11.10.2024 Започна удостоверяването на машините за предстоящите избори
11.10.2024 Четирима са задържани при спецакция в Софийско
11.10.2024 Кандидатите на ПП-ДБ за народни представители с концепция за развитието на градската среда на Варна
11.10.2024 Камелия Нейкова: ЦИК е възложила профилактика и почистване на машините на "Сиела Норма"
10.10.2024 Зам.-министърът на правосъдието: Ключът към успеха е в сътрудничеството и баланса
Още новини от Регионални новини:
Председателят на ОбС Силистра на среща с местните власти от Север...
Катастрофа на пътя София - Варна!
Бившият кмет на Омуртаг остана без имунитет
Полицията в Шуменско на крак
Строител свали оградата на чужд имот, за да паркира валяк
Кошмар! Мъж помете полицай на пътя и кара с него на капака си 1 к...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).