Аню Ангелов: "Дръзки" си тръгва от Либия на 31 май

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
15:17 / 20.05.2011
891
Няма проблеми с фрегата "Дръзки" след снощните въздушни удари срещу пристанища в Джамахирията, каза във Варна министърът на отбраната Аню Ангелов. Тази нощ най-малко осем либийски кораба бяха потопени от самолети на НАТО, тъй като са се опитали да обстрелват пристанищни градове.

Екипажът продължава да патрулира, както и досега. Не са му поставяни нови задачи, уточни министърът. На 31 май фрегатата ще прекрати участието си в операцията, след което ще се отправи към Военноморската база в Бургас.

Военният министър посочи още, че се предвижда до 2014 г. резервистите в армията да стигнат 3500. От 25 май проектозаконът за резерва ще бъде на сайта на министерството, за да могат всички да се запознаят с процедурите за приемане, назначаване и активна служба в резерва, както и заплащане. Очакванията са до края на юни той да бъде внесен в Народното събрание.

Министърът даде съгласието си и да предостави на общината военен имот от 3,3 декара в квартал "Галата" за гробищен парк. Ведомството му ще осигури и цялата сума от около 25-30 хил. лева за ремонта на постамента на бойния кораб-легенда "Дръзки".

Източник: Дарик


Виж коментарите (1)
Още новини от Регионални новини:
Торнадо се образува край бреговете на Ахтопол
Шофьор блъсна 2-годишно дете и избяга
Ето го извършителя, нанесъл побоя над млад мъж заради паркомясто ...
Лекари се борят за живота на бебе, след като майка му скочи заедн...
Ексклузивно прокурор Анчев: Готова е съдебно-медицинската експерт...
Почина детето, паднало от 5 метра в театъра в Плевен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).