Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
БДЖ координира ремонтните си работи с кметове и областни управители
Автор: Екип Varna24.bg 16:12 / 15.09.2008Коментари (0)990
© Varna24.bg
Министърът на транспорта Петър Мутафчиев разпореди на генералния директор на НК "Железопътна инфраструктура" Антон Гинев и на изпълнителния директор на БДЖ ЕАД Христо Монов при необходимост от прекъсване на движението на влаковете по жп мрежата в страната да информират и координират действията си с областните управители по райони и с кметовете на съответните засегнати общини. Прекъсванията на движението се налагат във връзка с изпълнението на проекти и ремонтни дейности по железопътната ни мрежа.

По този начин се цели да бъдат избегнати неудобствата сред гражданите от тези райони. Пътниците ще бъдат предварително информирани чрез съобщения в средствата за масово осведомяване за променените разписания, новоизбраните маршрути, както и вида транспорт, с който ще бъдат превозени. Клиентите на "Български държавни железници" ЕАД могат да получават подробна информация на гишетата за информация и билетните каси в съответните железопътни гари.

Предстоящи прекъсвания на железопътната инфраструктура във връзка с изпълнението на проектите "Електрификация и реконструкция на жп линиято Пловдив - Свиленград" и "Увеличаване на пропусквателната способност, чрез подобряване на параметрите на железен път и увеличаване на проектните скорости на линията София - Карлово - Зимница" :

- Първа главна жп линия Калотина Запад - София - Пловдив - Свиленград турска/гръцка граници ще бъде прекъснато движението на всички видове влакове в междугарието Крумово - Първомай от 15 септември до 13 декември. През този период двете гари ще останат в постоянна експлоатация, а за пътниците в този участък ще бъде осигурен автобусен превоз.

- Трета главна жп линия София - Карлово - Зимница - Варна. Движението на влаковете ще бъде прекъснато в междугарието Долно Камарци - Мирково от 23 септември до 7 ноември. Прекъсвания на движението на влакове ще има и в междугарието Златица - Пирдоп от 3 октомври до 7 ноември 2008 г. Пътниците в тези междугария ще бъдат превозвани с автобуси.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Борба за влияние в Близкия Изток
Влизането на България в Шенген
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Отношенията София-Скопие
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: