Белослав се побратимява с провинция в Рим

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:32 / 12.11.2008
488
Белослав и италианският град Фонте Нова в провинция Рим се споразумяха за сътрудничество в областта на икономиката, социалните дейности, културата и образованието. Договорът за партньорство между двете общини е подписан от кметовете Емил Дичев и Джовани Витори на международна конференция, посветена на живота в малките градове, чийто домакин е бил град Фонте Нова.

Споразумението предвижда да се представят традициите и културата на двете държави, както и гостуването на разменни начала на граждани и преподаватели. Предстои обсъждането и на взаимноизгодна рамка за партньорство в сферата на икономика и търговия. Набелязани са съвместни действия и в областта на околната среда, както и превантивна работа с потенциални екозамърсители. След подписване на споразумението, кметът на Белослав подари на своя италиански колега почетния знак на общината. От своя страна Джовани Витори върна жеста като връчи на белославския кмет копие на плочка от Ватикана. По време на конференцията беше представен опитът на община Белослав в решаването на екопроблемите в периода 2000-2008 г. с акцент на реализираните проекти за канализация, подмяна на водопроводи, реконструкция на градската пречиствателна станция.

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Политическият пъзел в Благоевградска област става все по-заплетен...
Автомобил се заби в мантинелата на АМ "Хемус"
В Добричко: Само за дни - 4 опита за "ало" измами, 80-годишна жен...
Калин Стоянов ще бъде втори в листите на "ДПС-Ново начало" в Бург...
Торнадо се образува край бреговете на Ахтопол
Шофьор блъсна 2-годишно дете и избяга


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).