Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Безплатни обучения с ваучери за заети лица в Добрич
Автор: Екип Varna24.bg 17:11 / 27.05.2024Коментари (0)1812
©
Агенция по заетостта стартира прием на заявления за обучение с ваучери по проект "Квалификация, умения и кариерно развитие на заети лица", финансиран от Програма "Развитие на човешките ресурси“ 2021 – 2027. Ще се предостави подкрепа на заети и самостоятелно заети лица за професионално развитие и за повишаване на професионалната им квалификация и умения, в т.ч. и дигиталните. Общият бюджет на проекта е 50 млн. лв. и се очаква близо 14 000 заети лица да преминат обучения.

Ваучерите за обучение ще се предоставят за придобиване/повишаване на професионална квалификация или на квалификация по част от професия. Заетите лица могат да преминат обучения за придобиване на умения по ключови компетентности: КК 2. Многоезикова компетентност; KK 3. Математическа компетентност и компетентност в областта на точните науките, технологиите и инженерството; KK 4. Цифрова компетентност за напреднало ниво (5 и 6 съгласно DigComp) и високоспециализирано ниво (7 и 8 съгласно DigComp); KK 5. Личностна компетентност, социална компетентност и компетентност за придобиване на умения за учене; KK 7. Предприемаческа компетентност.

Заявленията за ваучери за обучения се подават само чрез електронно заявление на следния линк: https://cuts.top/EW-T. След подаване на заявлението кандидатстващият ще получи по електронната поща информация за номера, под който е регистриран в системата на Агенцията по заетостта. При одобрение ще му бъде издаден електронен ваучер за заявеното обучение, а при неодобрение – ще получи мотивиран отговор.

Всяко одобрено лице има право да получи един ваучер за обучение за придобиване на професионална квалификация, един ваучер за обучение за придобиване на ключова компетентност 2, 3, 5 или 7, и по един ваучер за обучение за придобиване на напреднало и високоспециализирано ниво на ключова компетентност 4

Пълните условията за включване в обученията са публикувани на интернет страницата на Агенцията по заетостта, на следния линк: https://cuts.top/GWTQ Допълнителна информация може да бъде получена и във всички бюра по труда в страната.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Катастрофи във Варна
Природни стихии
Грипна епидемия обхвана страната
Бюджет 2024
Хороскоп за деня
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: