Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Бивш общински съветник от ДПС обжалва присъда за убийство
Автор: Екип Varna24.bg 16:33 / 14.05.2010Коментари (0)875
© Varna24.bg
Сунай Мехмед, бившият общински съветник от ДПС в Общински съвет Силистра, днес обжалва пред Варненския апелативен съд 20 годишната си присъда за убийството на Марин Маринов, извършено през пролетта на 2007 година. През ноември миналата година състав на Силистренския окръжен съд призна вината на 31 годишния Мехмед затова, че на 26 март 2007 година в заведението „БГ клуб" в Силистра, умишлено умъртвил Маринов с незаконно притежавано от него ловно оръжие. Тогава първоинстанционният съд му присъди и обещетение в размер на 80 000 лева на близките на убития силистренец.

Пресслужбата на съда припомня, че бившият лидер на ДПС в крайдунавския град е бил освен общински съветник и експерт в Областна администрация по етническите и демографски въпроси. През 2005 година студентът по право в Русенския университет е бил номиниран и за най-добър млад политик от българския клон на Международната фондация „Делта" Година по-късно той започнал да работи с Маринов по общи проекти за възстановяването на детски градини и училища в Силистра. Финансирането на бизнеса се осъществявало от Маринов, който залагал ценности и вземал заеми. Връщането на парите обаче, както и работата по проектите започнало да се забавя. Тръгнали и слухове за големи суми пари, залагани от Сунай на хазарт. В хода на съдебното дирене, многобройни свидетелски показания установили, че в началото на вечерта на 26 март Маринов и Сунай са били заедно в „БГ клуб", собственост на общинския съветник. Същия ден Мехмед е внесъл в заведението и ловната пушка. Първоначално двамата се почерпили, а по-късно влезли в офиса на Сунай. Словесната разправия между тях за парите, които Мехмед дължал прераснала във физически сблъсък. Това извадило от равновесие Сунай и той прострелял в гърдите кредитора си. На следващия ден общинският съветник отседнал в КК „Св.Константин и Елена" и ден по-късно напуснал България през ГКПП М. Търново. В същия този ден /28 март 2007 година /, в офиса на „БГ клуб", бил открит и трупа на Маринов. 25 годишният мъж бил прострелян с ловно оръжие в сърцето, а имал и прободни рани с нож в областта на корема, най-вероятно нанесени след смъртта му. След първоначалните действия по разкриване на бруталното убийство, разследващите се насочили към активиста на ДПС и общински съветник Сунай Мехмед. Той бил обявен за международно издирване чрез Интерпол, арестуван в Турция и предаден на българските власти едва на 30 януари миналата година.

Днес Мехмед обжалва присъдата на Силистренския окръжен съд и настоява да бъде признат за невинен. От самото начало на разследването той твърди, че една политическа партия стои зад обвинението. Жалба срещу присъдата имат и наследниците на разстреляния мъж. Те настояват убиецът на Марин да получи доживотна присъда, както и да бъда увеличен размерът на присъденото обещетение.

Апелативният съд във Варна ще се произнесе с решение в законния срок.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
България в еврозоната
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Космическа надпревара
Хороскоп за деня
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (459) 14%
Добре, но можеше и по-добре (440) 14%
Не се справи (620) 19%
Пълна трагедия (1722) 53%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: