Бивш военен, пребил съселянин до смърт, се оправдава с овце

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:16 / 28.11.2008
817
Дело за кървава саморазправа, където палач е 53-годишният бивш военен Светослав Жеков, а жертва 5 години по-възрастният Кателия Атанасов, тръгна вчера във Варненския окръжен съд. Прокуратурата е повдигнала обвинение за убийство спрямо Жеков, който пребил до смърт своя съселянин през този април.

Трагедията се разиграла в Калиманци, а в основата й стоят овцете на убития, които можели да изпасат люцерната в двора на предизвикалия гибелта му опоненент. Кателия пасял овцете в двор на свой съселянин, от когото имал разрешение. В съседство живеел Жеков. Той започнал да прави груби забележки на Атанасов да разкара от там животните си, за да не опасели люцерната и в неговия двор. Кателия не склонил, даже според обвиняемия започнал да го псува на майка, понеже се бил почерпил. Това вбесило Светослав и той нанесъл зверски побой на значително по-дребния си съперник. След това го изритал да става от земята и да си прибира овцете. Кателия успял да се обади на своя племенница, която го намерила в безпомощно състояние. 4 дена след като бил откаран в болницата, Кателия издъхнал от множеството травми - скъсан черен дроб и фрактури. На вчерашното заседание Жеков изказа тезата, че е възможно овцете, които тръгнали да се прибират при малките си, да са прегазили Кателия. Делото бе отложено заради разпит на нови свидетели.

Източник: в. "Позвънете Новини"

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Политическият пъзел в Благоевградска област става все по-заплетен...
Автомобил се заби в мантинелата на АМ "Хемус"
В Добричко: Само за дни - 4 опита за "ало" измами, 80-годишна жен...
Калин Стоянов ще бъде втори в листите на "ДПС-Ново начало" в Бург...
Торнадо се образува край бреговете на Ахтопол
Шофьор блъсна 2-годишно дете и избяга


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).