Биячите на шофьора от автобуса край Попово са се укривали от полицията

Автор: Петър Дучев
Коментари (0)
08:36 / 27.06.2024
1194
Двамата обвинени за побоя на автобусния шофьор край Карлуково са се укривали от властите. Това стана ясно на брифинг на прокуратурата в Ловеч преди минути.

На този етап бащата и синът са с определени мерки парична гаранция и домашен арест. Не са криминално проявени.

Припомняме, че преди дни автобус, който превозва пътници - туристи жени и деца се среща с автомобил Мерцедес като единият прави маневра надясно другият на ляво и леко се удрят. Движещите се с лекия автомобил излизат и започват да нанасят удари по водача на автобуса. Той опитва да се скрие зад автобуса. При нанасянето на  ударите му счупват ребро след това и челюстта.

"Участниците в инцидента са издирени, те се обаждат на свои роднини, които помагат. Единият се укрива и намерен е следващия ден, разпитани са свидетели, изискани са записи от камери", изясниха от прокуратурата.

Двете лица първо са задържани за 24 часа, след което става ясно, че са освободени и едва след това отново издирени и задържани за 72 часа като отново са се укрили.

Държавното обвинение е поискало постоянното им задържани, но съдът определя мерки парична гаранция и домашен арест. В днешния ден ще бъде внесен протест и мерките ще бъдат преразгледани от въззивната инстанция.

От прокуратурата уточниха, че има и други участници в инцидента, но двамата са основни. Очаква се медицинската документация, за да се изясни има ли по-тежки травми по шофьора на автобуса.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Смущаващи кадри от родното море!
Мъж души жена и крещи: Днес ще има убийство
Възрастен мъж е затиснат в автомобил след тежка катастрофа
Пожар в хотел! Евакуираха туристите
Баба, дядо и двете им внучета бедстват след пожар, изпепелил дома...
Първи подробности за катастрофата на "Тракия": Инцидентът е бил т...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).