Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Близо 300 лекари от София са получили финансова подкрепа от Столичната колегия, двама от тях разказват личните си истории
©
Близо 300 лекари от София са получили финансова подкрепа от Столичната колегия, благодарение на двата фонда, учредени от съсловната организация. Това съобщиха от Сдружение "Избери България". "Млад лекар“ е възможност за финансиране на специализации и обучения в чужбина и в страната на лекари в началото на професионалната им кариера. Вече 43-ма са кандидствали и са се възползвали от разрешената субсидия, като отпуснатите средства от управителния съвет на Столичната лекарска колегия са близо 85 хиляди лева.

Другият фонд, наречен "Взаимопомощ“, подпомага лекари след приключване на активната им работа, лекари със заболявания или млади лекари за раждане на дете. От него средства вече са получили 212 медици.

Двата фонда на професионалната гилдия на лекарите в столицата са израз на взаимопомощта и грижата на организацията към нейните членове. Те дават реална финансова подкрепа за повишаване на знанията и уменията на младите специалисти, за изучаване на новостите в науката и практиката в Европа и по света, както и помагат на колегите си в трудни моменти или при раждане на дете.

Какво специализираха и какво научиха двама млади лекари, след като бяха одобрени за финансиране от фонд "Млад лекар“, от първо лице разказват д-р Калоян Чилингиров от клиниката по УНГ в болница "Пирогов“ и д-р Мариела Василева от болница "Щерев“.

"За мен участието в програмата на Европейското училище по онкология беше изключително полезно. Обучението ми приключи със сертификат на училището, с което станах вторият българин, притежател на такъв. Приветствам всички колеги да се включват в подобни програми, защото е много трудно да сме в крак с времето, без да ходим на обучения в чужбина и много оценявам тази възможност,“ разказа д-р Василевa, специалист-хирург, лекуващ пациенти със заболявания на гърдата в болница "Щерев“.

"Придобих специалността си преди две години, но смятам, че моето развитие като лекар не спира само с това. Благодарение на фонд "Млад Лекар“ осъществих един от най- добрите курсове по ендоскопска синусхирургия в Барселона. Този курс ми даде възможност да инициирам практиката си в синусхирургията, с което мога да бъда полезен на своите пациенти,“ разказа пък д-р Калоян Чилингиров, специалист по УНГ болести в "Пирогов“.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Пет трупа открити в Нови Искър
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Световна черна хроника
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (459) 14%
Добре, но можеше и по-добре (440) 14%
Не се справи (623) 19%
Пълна трагедия (1723) 53%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: