Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Бяла ще предоставя помощ в дома на самотници и хора с увреждания
Автор: Екип Varna24.bg 11:24 / 17.12.2012Коментари (0)1054
©
В град София кметът на община Бяла Анастас Трендафилов и изпълнителният директор на МСПЕИ към Агенция за социално подпомагане Ивайло Иванов подписаха договор за безвъзмездно финансиране за проект "Помощ в дома за хора с различни видове увреждания и самотно живеещи хора в община Бяла".

Проектът е на стойност 226 458.56 лв. и се финансира по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" 2007-2013 г., финансирана от Европейски Социален Фонд и Република България. Срокът за изпълнение на договора е 14 месеца.

Общата цел на проекта е да предостави социални услуги на болни, самотни възрастни хора, младежи и деца, да подобри качеството на живот чрез превенция на риска и подкрепа за реинтеграция. Основна целева група на проекта са болни и самотни възрастни хора, младежи и деца с различни увреждания и самотни лица жители на община Бяла. Целевата група включва деца и младежи, а също и мъже и жени над трудоспособна възраст от град Бяла и селата в община Бяла.
Проекта предвижда създаване на Звено за услуги в домашна среда към Домашен социален патронаж - град Бяла, община Бяла. В него ще се сформира екип от 26 специалисти и служители, които ще обслужват 50 лица в неравностойно социално положение жители на град Бяла и населените места в общината. Ще бъдат обслужвани възрастни хора, деца и младежи, които имат нужда и право на социални услуги. На тях ще се предоставя пакет от социални услуги, които те ще ползват срещу заплащане по тарифа определена от Общинския съвет на община Бяла.

Пакетът от социални услуги, които ще бъдат предоставяни включва: текущо почистване (подреждане и хигиенизиране на обитаваното от потребителя помещение); основно почистване (измиване на прозорци и врати, баня, кухненски уреди, изтупване на постелки и килими); поддържане на лична хигиена; помощ и контрол за редовно приемане на лекарства; при нужда осигуряване на преглед от лекар и контакт с близките; осигуряване на грижи при влошаване на здравословното състояние; хранене (приготвяне на храна, подготовка и подпомагане при хранене, сервиране и отсервиране); битови услуги - закупуване на хранителни продукти, хигиенни материали, лекарства, вещи от първа необходимост със средства на клиента, заплащане на ел. енергия, телефон, вода, данъци и други, осигуряване на отоплителни материали, внасяне на дърва и запалване на печка през зимния сезон, телефонна подкрепа, дребни технически ремонти; разходка и придружаване при посещение при близки, празници и тържества; организиране на лични празници при желание на лицето - изпълнение на услугата от доброволци на БЧК; подготовка на документи за представян пред ТЕЛК или снабдяване с технически помощни средства, правни услуги и др.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Новак Джокович идва в България
Борба за влияние в Близкия Изток
Интеграцията на Западните Балкани в ЕС
Зима 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (457) 14%
Добре, но можеше и по-добре (440) 14%
Не се справи (620) 19%
Пълна трагедия (1719) 53%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: