Череп и кости на дете шокираха работници

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:05 / 21.10.2011
1306
Череп и кости на дете шокираха жители на шуменското село Мараш, докато копаели ров за канализация. На находката попаднал Петър Кацаров, собственик на земеделски терен близо до водната кула в селото. Заедно със сина си той търсел къде е старата ВиК-тръба, за да си върже към нея. Изкарал си акъла, когато под лопатата му се белнал череп.

Веднага се обадил в полицията и за минути на мястото се струпа екип от криминалисти със съдебен лекар. За да не се повредят останките, патологът д-р Владимир Владов продължи разкопаването сам и за около половин час извади още двайсетина кости.

На пръв поглед според него останките са на дете и са престояли в земята повече от 50 години. Не били от официално погребение, защото темето на черепа сочи запад, а по традиция трябва да е на изток. Пък и според местните на това място в Мараш никога не е имало гробище. Съдейки по зародишите на кътни зъби в черепа и големината на костите, д-р Владов смята, че детето е било на не повече от 6-8 години.

Ако прокуратурата в Шумен прецени, може да изпрати костите за експертиза в специализираната лаборатория по съдебно-медицинска остеология в катедрата по съдебна медицина във Варна, където с точност могат да определят ръста, пола, възрастта и давността на смъртта. Марашчани разправят, че много често в землището им излизат човешки кости и смятат, че са от битки между турците и руснаците от времето на Руско-турската война.

Източник: в. "Стандарт"


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Шофьор блъсна 2-годишно дете и избяга
Ето го извършителя, нанесъл побоя над млад мъж заради паркомясто ...
Лекари се борят за живота на бебе, след като майка му скочи заедн...
Ексклузивно прокурор Анчев: Готова е съдебно-медицинската експерт...
Почина детето, паднало от 5 метра в театъра в Плевен
42-годишен преби възрастен мъж и съпругата му: Причината – засекл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).